За контакт с мен: 0887 998 316 - Ники Франц
logo

За мен

Здравейте приятели,

Приятно ми е, казвам се Николай Петров Настфогел, накратко Ники Франц. Роден и израстнал съм в София. Още от малък имах мечта да правя снимки, също като моя баща /Петър Франц, лека му пръст/, но никога не си представях че и аз ще съм "човекът зад фотоапарата". Снимам откакто се помня. Преди повече от петнадесет години беше първият ми досег до този занаят. За мен фотографията винаги е била нещо специално и бих казал, че винаги е била страст. Основател съм на фотографска агенция "БГ-ФОТОГРУП", която е изцяло насочена към предоставяне на услуги по фото и видео заснемане на най-различни по естество и характер събития.

Много хора смятат че това е професия, но грешат, защото то е нещо много по-специално, нещо много повече. Ако си достатъчно отдаден няма ден в който да не се учиш, развиваш и да искаш да постигнеш още и още. Това е нещо което изисква много търпение, време, лишения и отдаденост. Трябва да живееш за него. Да живееш за момента. Всяко едно натискане на спусъка на фотоапарата трябва да е перфектно. Всеки един момент. Снимайки някой или нещо, ти го овековечаваш завинаги. Сякаш определяш неговата съдба. Всичко това зависи от качеството на собствената ти снимка.

Връзката с клиента...

Връзката с клиента която се изгражда е на много различно ниво от това просто да "свършите някаква работа". С доста от клиентите отношенията прерастват в приятелски. Няма еднакви дни. Няма еднакви клиенти. Няма еднакви моменти. Срещаш уникални различни и прекрасни хора. Точно в това е красотата на това изкуство. Изкуство за мен в най-чистата му форма. Няма рамки. Няма граници. Запечатваш завинаги сътвореното от теб за хората, които са ти се доверили. Най-великото чувство е когато клиентът види готовота продукция и се усмихне. Тогава не са важни парите или времето което си изтърпял. Тогава няма нищо друго по-важно. Този момент е като наркотик и те завладява. И осъзнавайки че оставяш нещо от теб и то е ценено те кара да отиваш в студиото всеки ден. С удоволствие. Когато правиш нещо което те прави щастлив и обичаш, тогава си себе си. Фотографията не е за всеки. Трябва ти самопреценка и изключително голяма съвест. Да си фотограф е начин на живот.

С уважение, Ваш Ники Франц!